500 g lammeculotte 
1 spsk tørret basilikum 
 salt
 peber 
25 g smør 
½ dl vand 
 
sauce: 
2 rødløg 
2 rødepeberfrugter 
2 fed hvidløg 
3 spsk olie 
2 dåserflåede tomater 
½ spsk chili 
 salt
 peber 
Lammeculotte er udskåret af køllen, kødet er reelt og helt uden ben. 
 
Rids culottens overflade let og gnid krydderierne godt ind i den. 
Snør den evt. let med en kødsnor. 
Smelt smørret i en gryde og brun kødet godt heri på alle sider. 
Hæld ½ dl vand ved, læg låg på og lad stegen simre mør i 30-35 min. 
Lad den hvile tildækket 5 min., før den skæres i skiver. 
Til saucen pilles og hakkes løgene fint. 
Fjern frøstol og kerner på peberfrugterne og hak ligeledes dem fint. 
Svits løg, peberfrugter og knust hvidløg i olien. 
Tilsæt tomater og krydderier og lad saucen koge svagt uden låg i mindst et kvarter. 
Den skal være pæn og tyk.
 
Server saucen til kødet sammen med kogt bulgur eller ris.