2 store brød 
¼ pk gær (12 ½ g) 
6 dl vand 
revet skal af 3 citroner 
14 dl hvedemel 
1 spsk salt 
fast ost med smag (svarende til 10 skiver) 
10 skiver skinke 
lidt olivenolie 
Bland gær, koldt vand, citronskal og hvedemel i en foodprocessor. 
Kør dejen i 10-15 minutter. 
Tilsæt salt og kør et par minutter mere. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer (eller natten over i køleskab). 
Ælt den lidt og del den i 2 store kugler. Lad dem hvile 5 min. 
Rul en kugle fladt ud. 
Høvl halvdelen af osten ud over det miderste af dejen og læg 5 skiver skinke på. 
Rul dejen sammen og tryk den godt til på alle sider, så osten ikke løber ud under bagningen. 
Læg hvert brød i en aflang bageform (1 ½ liter), smurt med lidt olivenolie. Strø hvedemel på og lad brødene hvile 1 time under plastfilm eller et fugtigt klæde. Sæt en tom bradepande i ovnen og tænd ved 225°C. 
Sæt brødene i ovnen og skru ned til 200°C. 
Hæld lidt vand i den varme bradepande; dampen giver brødene en sprød skorpe. Bag dem i 35 min. 
Citronbrødet - som også passer godt til en buffetmenu - er allerbedst nybagt, men holder sig fint et par dage. Det kan også fryses, og det kan tilberedes med blåskimmelost.