1 kg hvedemel 
70 g gær 
½ tsk sukker 
½ l mælk 
125 g sukker 
vaniljekorn fra 1 stang vanilje 
lidt stødt muskat 
lidt stødt nellike 
400 g smør 
100 g mandler 
400 g rosiner 
200 g korender 
150 g sukat 
100 g pomerans 
500 g marcipanmasse 
Smeltet smør til at pensle kagen med efter bagning 
flormelis  
*
TilberedningSigt melet, lav en fordybning og kom smuldret gær, sammen med ½ tsk  sukker og 
lidt af mælken i og lav en lille fordej i midten. 
Dejen skal hæve lidt. 
Bland hvedemel i fordejen, og lidt efter lidt sukker, vaniljekorn, muskat, nellike, 
afkølet smeltet smør samt hakkede mandler. 
Ælt dejen til den er glat og skinnende. 
Til sidst blandes rosiner, korender, finthakket pomerans og sukat i.
Kom et klæde over dejen, og lad den hæve ca. 30 minutter.
Herefter æltes dejen igen og efterhæver 45 min. 
Rul herefter dejen ud på et bord og fyld den med marcipan. 
Derefter foldes den sammen på midten. 
Fold dejen sammen igen, på samme måde, klem kanterne lidt sammen. 
Kagen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og 
bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 50-60 min. 
Mens kagen endnu er varm, smøres smeltet smør over kagen, der drysses med flormelis.