
Hummus er en mellemøstlig spise, der traditionelt tilberedes
af kikærter. Den kan bruges som smørelse eller dip til bl.a. brød og grønsager.
Vi har brugt friske grønne ærter til denne version, så den får en lidt sødere,
frisk og urteagtig smag. Arbejdstid: 20 min. 
 
#
75 g mandler 
250 g grønne ærter 
1 lille fed hvidløg (kan udelades) 
6-8 mynteblade 
3 spsk olie
½ lime eller citron 
evt. vand 
salt og friskkværnet peber 
Tilbehør: 
brød og/eller grønsager 
*
HAK mandlerne i en foodprocessor. 
 
TILSÆT ærter og det pillede hvidløgsfed og kør til puré. 
Tilsæt mynteblade, olie, lime- eller citronsaft og evt.
vand, hvis konsistensen er for tør. 
Smag til med salt og peber. 
 
SERVER som pålæg på brød eller som dip til ristet brød
og/eller grønsager.