
 
Stikkelsbær og hyldeblomster har samme sæson og passer
overraskende godt sammen. Kombinationen giver en helt tredje smag lidt hen ad
de store muscat-druer, som bruges til den gode søde muscatvin. 
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. (4
personer) 
 
#
10 g smør 
500 g stikkelsbær 
4-6 hyldeblomstskærme 
125 g sukker 
75 g hvedemel 
1 knsp salt 
50 g nødder 
50 g smør 
Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis 
*
 
Tænd ovnen på 220 °C og smør et ovnfast fad med smør. 
Nip stikkelsbærrene og skyl dem. 
Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i koldt vand og dup dem
tørre i køkkenrulle. 
Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med
stikkelsbær og sukker. 
Fyld det i fadet. 
Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør. 
Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min. 
Server desserten varm eller lun med det valgte tilbehør. 
 
