Logo

Æblefromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lagkagebund
½ liter piskefløde
4 blade udblødt husblas
1 dl calvados
evt. lidt flormelis og citron
Æblemos:
4 cox orange æbler
100 g stødt melis
1 vaniljestang
1 dl vand
Karamelsauce:
150 g stødt melis
½ liter piskefløde
Æblefileter:
1 cox orange æble
1 dl vand
100 g stødt melis
saft fra 1 citron
1 stænk calvados

Udstik lagkagebunden i runde bunde, som passer til portionsformene, resten skæres i små firkanter og stænkes ganske let med calvados.
Æblestykkerne koges med vand, sukker og vanilje. Blendes, sigtes og afkøles ganske let.
Fløden piskes let. Den udblødte husblas smeltes direkte i den stadigt godt lune æblemos (45ºC). Til sidst tilsættes calvadosen. Smag evt. til med lidt flormelis og citron.
⅓ af flødeskummet vendes i æblemosen. Herefter kommes æbleblandingen op i resten af den kolde flødeskum.
Fromagen fyldes i portionsforme, men kun ½ op. Her i midten lægges en skefuld stænkede lagkagebunde i tern, og der fyldes nu helt op med fromage. Til sidst lægges den runde bund ovenpå. Sættes koldt til næste dag.

Karamelsauce:
Sukkeret smeltes i en gryde, til det begynder at ryge ganske lidt. Gryden fjernes fra blusset. Det halve af fløden hældes på, og der røres godt. Kom det sidste fløde i og rør et par minutter. Stilles i køleskabet og sigtes inden brug.

Æblefileter:
Æblet skæres i tynde fileter og lægges i en skål med kold lage over.
Servering:
De nu helt kolde fromager slås ud af formen, efter de er dyppet i varmt vand. Æblebådene tørres ganske let i et rent stykke og stikkes ind i siden af fromagen. Det hele sættes i midten af et væld af Troldegrene, modelleret af chokolade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.926 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her