Logo

Krydder-peberkage til fedtede fingre og lange diskussioner (!)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Springform eller små forme, fx. ramequin'er)
 
250 g smør
375 g sukker
2 æg
100 g korender (små rosiner med meget fin smag)
50 g sukat (1)
¼ stang kanel
1 nelliker
6-8 sorte peberkorn
Reven skal af ½ citron
2 dl mælk
500 g hvedemel
 
Rør sukker og smør blødt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Vend frugterne i sammen med melet og rør godt sammen.
Stød alle krydderier helt fint i en mor­ter og vend det i dejen.
Tilsæt citronskal og mælk.
Hæld dejen i smurte, sukkerdrysse­de forme og bag ved 170ºC i ca. ½ time i ramequin'er og godt 1 ½ time i springform.
Kagen serveres lun, evt. med drænet tykmælk vendt med inge­færsirup (sukkerlage kogt ind med bittesmå ingefærstykker) og fløde­skum.
 
(1) Sukat: Sukat er noget af det vilde­ste, jeg kender. Kan nogen sige mig, hvad fanden der er sket med denne råvare? Hvorfor er alle så glem­somme, og hvornår får den en renaissance ?
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her