8 ederfuglebryster (4 fugle)
Olie/smør
3-4 knuste tørrede enebær pr. kødstykke
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
7 dl vand
3 dl fløde eller 6% cremefraiche som kan koges
Sauce:
Sky fra ederfuglene
50 g Danablu i mindre stykker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl fløde eller 6% cremefraiche som kan koges
ribsgele
Brun ederfuglene på en pande i olie/smør i et par minutter og smid fedtstoffet ud bagefter.
Læg ederfuglestykkerne i en lille bradepande og drys med salt, peber og enebær. Sæt bradepanden i ovnen ved 200°C i 7 min.
Hæld herefter vand og fløde ved så kødet er helt dækket og steg videre i ovnen i ca. 40 minutter.
Det er vigtigt at kødet er dækket helt, da det ellers bliver tørt.
Tag kødstykkerne op og hæld skyen i en gryde.
Tilsæt fløde, ost, salt, peber samt ribsgele og kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. og smag til.
Saucen kan jævnes, hvis man ønsker det.
Mængden af ost giver en kraftig smag, så mindre kan bruges.
Serveres med smørstegte kartofler eller aspargeskartofler.