#
Dej:
175 g hvedemel
125 g smør
4 spsk  sukker
1 tsk kanel
2-3 spsk  cremefraiche 18%
Fyld:
500 g kirsebær uden sten eller
2 glas syltede kirsebær á 340 g
Evt. lidt sukker
Evt. 1 dl kirsebærsaft
2 spsk Maizena
25 g mandler
*
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og cremefraiche, og ælt dejen let sammen. 
Læg dejen i køleskab et par timer. Hæld væden fra kirsebærrene, gem 1 dl. 
Bruges friske kirsebær, skal de blot skylles og udstenes, og der skal ikke tilsættes ekstra kirsebærsaft. 
Bland kirsebær, evt. sukker, saft og majsstivelse i en skål. 
Smut og hak mandlerne groft. 
Rul ¾ af dejen ud, og beklæd en tærteform hermed. 
Fordel kirsebærfyldet i tærtebunden. 
Drys mandlerne over. 
Rul resten af dejen ud, og skær den i smalle strimler. 
Flet strimlerne over fyldet. 
Bag tærten ca. 20 min. ved 200 °C på midterste ovnrille. 
Drys tærten med lidt flormelis lige inden den skal spises, den kan serveres lun eller kold.