
 
Asparges er smagen af forår - Danske hvide asparges er i
sæson i maj, og de smager fantastisk. Her får du en lækker opskrift med både
hvide og grønne asparges, og andre de gode grønsager
4 personer Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 5-6 min. 
 
300 g grønne asparges 
300 g hvide
asparges 
150 g
champignon 
100 g bønnespirer 
4 fed hvidløg 
4 spsk sesamfrø 
8 spsk sesamolie 
5-6 spsk sojasauce 
3 spsk limesaft 
lidt sambal oelek  
Pynt: 
1 bundt koriander 
*
Skyl de grønne asparges, og skræl de hvide. 
Knæk enderne af dem, og skær dem i 3 stykker hver. 
 
Rens champignonerne, og skær dem i tynde skiver. 
Skyl bønnespirerne, og dryp dem godt af. 
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. 
 
Rist sesamfrøene på en tør pande i et par min., og hæld dem
i en skål. 
 
Varm en wok godt op med sesamolie. 
Kom alle grønsagerne i sammen med hvidløg, og steg det hele
i ca. 4 min. 
 
Tilsæt sojasauce, limesaft og sambal oelek, og giv det et
kort opkog. 
Tag wokken af varmen, og drys de ristede sesamfrø over. 
Pynt med frisk koriander, og server straks.