
 
Danske æg er stort
set blevet salmonellafri. Det betyder, at vi igen kan bruge rå æggeblommer til
koldskålen. Brug pasteuriserede æg til de mindste børn, syge og svagelige. 
4 personer.
Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min. 
 #
½ stang vanilje 
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede) 
50 g sukker 
½ liter gammeldags
kærnemælk 
½ liter ymer eller
tykmælk 
1 økologisk citron 
ca. 400 g friske
hindbær 
*
 
Flæk vaniljestangen
og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker. 
Pisk det skummende
til sukkeret ikke knaser. 
Rør gradvist
kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggeblommecremen. 
Smag til med
fintrevet citronskal og -saft, og sæt koldskålen i køleskabet i 30 min.
Server koldskålen i
dybe tallerkener eller portionsglas med friske hindbær. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin