Logo

Klassisk kærnemælkskoldskål med hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk kærnemælkskoldskål med hindbær

 

Danske æg er stort set blevet salmonellafri. Det betyder, at vi igen kan bruge rå æggeblommer til koldskålen. Brug pasteuriserede æg til de mindste børn, syge og svagelige.

4 personer. Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min.

 #

½ stang vanilje

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

½ liter gammeldags kærnemælk

½ liter ymer eller tykmælk

1 økologisk citron

ca. 400 g friske hindbær

*

 

Flæk vaniljestangen og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.

Pisk det skummende til sukkeret ikke knaser.

Rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggeblommecremen.

Smag til med fintrevet citronskal og -saft, og sæt koldskålen i køleskabet i 30 min.

Server koldskålen i dybe tallerkener eller portionsglas med friske hindbær.

 

Klassisk kærnemælkskoldskål med hindbær

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her