Logo

Farmerbøf med selleripuré,. tranebærkompot og hasselbackkartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 farmerbøffer
100 g tørrede tranebær
50 g brun farin
2 dl appelsinsaft
400 g knoldselleri
1 ½ dl piskefløde
3 spsk smør
1 kg kartofler
25 g smør
1 spsk olie

Tilbehør:
4 skiver hvedebrød

Bøfferne stilles på højkant med fedtkanten nedad på en hed stegepande i 3-4 minutter til fedtkanten begynder at smelte og blive gylden. Bøfferne krydres med salt og peber og brunes på begge sider.
Varmen sænkes, og bøfferne steges yderligere 2 minutter på hver side.

Tranebær, brun farin og appelsinsaft koges ved svag varme under låg i ca. 20 minutter og afkøles herefter.
Selleri skrælles, skæres i små stykker og koges meget møre med fløde ved svag varme under låg, ca. ½ timer.
Låget fjernes, og fløden ved sellerien koges ind til tyk cremekonsistens.
Selleri og fløde blendes til en glat puré med smør og smages til med salt og peber.

Kartoflerne skrælles, skylles og tørres godt.
Kartoflerne skæres i tynde skiver på tværs uden at kartoflen skæres helt igennem.
Læg eventuelt en grydeske bag kartoflen, så kniven stoppes af skaftet og ikke skærer kartoflen helt igennem.
En bageplade dækkes med bagepapir, og kartoflerne sættes på pladen. Pensles med smeltet smør og olie, drysses med salt og bages i 45 min. ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her