75 g  rosiner
½ dl  rom
100 g  smør
40 g  sukker (½ dl)
2 æggeblommer
1 ½ dl  mælk
30 g  gær
300 g  hvedemel (ca 5 dl)
½ tsk  salt
 skal af 1 usprøjtet citron
2 æggehvider
15 g  smuttede mandler
 
Smør til formen
1 spsk  flormelis.
Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen. 
Rør smør og sukker lyst og skummende. 
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. 
Lun mælken let og rør gæren ud heri. 
Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet. 
Tilsæt salt og revet citronskal.  
Pisk æggehviderne stive. 
Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd. 
Smør formen godt og drys let med hvedemel.  
Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen. 
Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads.  
Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time. 
Tænd ovnen og stil den på 200°C. 
Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterrille. 
Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist. 
Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet.
Tips: Brug en budding- eller randform. Er formen større end 1 ½ ltr må 
portionen forøges for at få den rette højde på kagen. 
Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses.