
 
Desserten er en lækker romfromage uden æg, serveret med
syltede blommer. 
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time. Ikke
fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
3 blade husblas 
1 dl mørk rom 
½ stang vanilje 
2½ dl piskefløde 
75 g flormelis 
250 g blommer 
3-4 spsk sukker (afhængigt af blommernes smag) 
evt. citronmelisse 
*
 
Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. 
Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i
en skål over vandbad sammen med rom. 
Lad blandingen køle lidt af. 
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 
Pisk fløde, vaniljekorn og flormelis til blødt skum. 
Rør husblasblandingen i flødeskummet i en tynd stråle. 
Fordel fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca.
1 time, til de er stivnet. 
Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. 
Kog blommerne møre med sukker og den tomme vaniljestang ved
svag varme under låg i 5-8 min. (afhængigt af, hvor modne de er). 
Hæld i en skål til afkøling. 
Anret fromagen med kogte blommer og pynt evt. med
citronmelisse. 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin