
 
Panna Cotta med kirsebærsauce er en skøn og velsmagende (jule)dessert
- perfekt til de, der ikke er så begejstret for risalamande - få opskrift her.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: et par timer
 
#
½ stang vanilje 
100 g sukker 
1 dl piskefløde 
2 dl tykmælk 
1 tsk fintrevet citronskal (økologisk) 
3 blade husblas 
Tilbehør: 
kirsebærsauce (eller bær fra fryseren) 
*
 
HÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med
sukkeret. 
 
LÆG vaniljestang og vaniljesukker i en gryde, og tilsæt
fløden. 
Giv det et stille opkog, til sukkeret er smeltet. 
Køl blandingen ned til ca. 40 °C, og fjern vaniljestangen. 
 
LÆG husblas i blød i koldt vand i 5 min. 
Tryk vandet ud af husblasbladene, og kom dem i den lune
flødeblanding så de smelter straks, og man undgår tråde. 
 
TILSÆT tykmælk og citronskal, og hæld cremen i portionsglas.
Stil dem i køleskab i et par timer. Anret med kirsebærsauce eller bær.