Logo

Fynsk oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg:
1 kg oksebov, snøret
100 g margarine
50 g hvedemel
4 flasker porter eller Classic øl
2 dl vand
2 dl fløde
2 spsk ribsgelé
salt
peber (gerne fra kværn)

Tilbehør
150 g tyttebær-syltetøj
150 g asier eller cornichons
3 stk spiseæbler
25 g smør
1 kg kartofler

Steg:
Okseboven gnides ind i lidt salt og peber.
Brunes godt af i 50 g margarine.
Porter og vand tilsættes og koges op. Herefter småsimrer retten i ca. 1 ½ time. Boven tages op.
50 g margarine smeltes og melet røres i.
Tilsættes ½ l portersky fra stegegryden.
Der tilsættes yderligere ½ l vand og 2 dl fløde og saucen koges igennem. Saucen tilsmages med ribsgelé, salt og peber.
Saucen farves med lidt kulør.

Tilbehør:
3 æbler skæres i både og brunes af i lidt smør. Disse serveres sammen
med kogte kartofler, tyttebær og asier, samt det møre kød skåret i
skiver på ca. 1 cm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her