Logo

Kuvertbrød, flutes og flere andre brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 tsk sukker
½ tsk salt
25 g margarine
1 dl kogt mælk
¼ dl lunkent vand
15 g gær
200 g hvedemel
 
Kom salt, sukker og margarine i en skål og hæld kogende mælk over, og rør.
Tilsæt det udrørte gær, sigt meste af melet i og rør el. slå det til en de.
Form kuvertbrød og sæt det til hævning på en smurt plade.
Pensles umiddelbart før det sættes i ovnen, de bliver smukkest med lidt æggehvide og lidt vand.
Bages ved 200°C i 10 minutter.
Til horn eller gifler:
Del dejen i 2 dele rul hver del ud med kagerullen til en tyk rund kage, del den med kagesporen i 8 dele og form dem som horn eller gifler 
Til knuder:
Tril dejen ud i pølser (10-12 cm lange) vend dem i lidt hvedemel og slå en løs knude i midten 
Til rundstykker:
Tril dejen ud i en lang pølse del den i 12 ensartede stykker, tril dem i hånden sæt dem på pladen og tryk dem lidt flade.
Til strutter:
Tril dejen ud i 2 cm tykke pølser, skær dem i 5 cm lange stykker, læg disse over kors 2 og 2 og tryg dem sammen.
Fastekringler, kommenkringler
Tril dejen ud i tynde pølser form deraf 6-8 kringler. 
Til kommenskringler æltes 2 tsk kommen i dejen inden den formes til kringler.
Til flûtes:
Tril dejen ud i 2 lange pølser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.171 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her