Logo

Kartoffelmad med stegte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmad med stegte løg

 

En god kartoffelmad bliver man aldrig træt af. Her er den serveret med friskstegte løg og en hjemmelavet grøn mayonnaise med masser af krydderurter.

Arbejdstid: 35 min. Stegetid. 5 min. 4 personer.

 

#

400 g kogte kartofler

4 skiver godt rugbrød

 

Grøn mayonnaise:

2 håndfulde krydderurter (fx purløg, dild, kørvel, persille, løvstikke og basilikum)

2 dl smagsneutral olie

2 æggeblommer

½ tsk salt

2 tsk dijonsennep

1-3 tsk æble- eller vineddike

peber

 

Stegte løg:

2 løg

3 spsk hvedemel

1 dl smagsneutral olie

salt

 

Pynt:

friske krydderurter

*

 

GRØN MAYONNAISE: Hak krydderurterne groft, og blend dem med olie til ensartet konsistens.

Pisk æggeblommerne seje med salt.

Rør sennep og eddike i æggene.

Hæld krydderurteolien i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker.

Bliver mayonnaisen tyk, inden al olien er brugt kan du tilsætte en smule vand.

Pisk, til al olien er brugt.

Smag til med peber, salt, sennep og eddike.

 

STEGTE LØG: Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem i ringe.

Vend løgene i mel, kom dem i en sigte, og drys overskydende mel af.

Steg løgene i varm olie på en pande, til de er gyldenbrune.

Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i sigte.

Drys med salt.

 

KARTOFFELMADDER: Skær kartoflerne i tykke skiver, og anret dem på rugbrød.

Kom en god klat kryddermayonnaise ovenpå, og drys med stegte løg.

Pynt med hakkede krydderurter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her