
 
Lav din egen is med masser af frisk frugt. Her er to meget
nemme opskrifter på frugtis. Vi har brugt 4 slags meloner til melonis og salat,
men de kan sagtens tilberedes med blot en eller to slags. 
 
Mangois på pinde 
6-8 stk. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 3 timer 
 
#
1 moden mango 
1 spsk lime- eller citronsaft 
½ dl æggehvider (evt. pasteuriserede) 
75 g sukker 
*
SKRÆL mangoen, skær frugt kødet fra stenen, og skær det i
grove stykker. 
Blend dem til puré med lime- eller citronsaft. 
 
PISK ægge hviderne stive, og pisk sukkeret i lidt ad gangen,
til det bliver en blank marengs. 
 
VEND frugtpuréen i marengsmassen, fyld massen i de ønskede
forme, og frys i 2-3 timer. 
 
Melonis med
melonsalat
6 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Frysetid: 3
timer
 
#
175 g sukker 
2 dl vand 
1 tsk reven citronskal 
1 stang vanilje
1 honningmelon og/eller 1 galiamelon 
1 cantaloupmelon ½ vandmelon 
1 dl hvidvin eller vand 
1 spsk citronsaft 
Pynt: frisk mynte 
*
 
KOG en lage af sukker, vand, citronskal og en flækket
vaniljestang.
Sæt lagen i køleskabet. 
 
HALVER melonerne, og skrab kernerne ud. 
Form frugtkødet til kugler med et kugle-jern/parisiennejern.
Du kan også skære frugtkødet i terninger. 
Der skal være ca. ½ liter kugler. 
Vend melonkuglerne med 2 dl sukkerlage tilsat 1 dl vin eller
vand, og sæt dem koldt. 
 
SKÆR resten af melonkødet (ca. 750 g) i grove stykker, og
frys dem i en frysepose i mindst 3 timer. 
 
BLEND de frosne melonstykker i en foodprocessor sammen med
citronsaft og resten af sukkerlagen (ca. 2 dl). 
 
SERVER isen straks sammen med melonsalaten eller frys
melonisen til senere brug. 
 
TIPS: Hvis melon-isen bliver hård, kan du lade den tø lidt i
køleskabet eller køre den cremet i en foodprocessor.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin