Logo

Kælderboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ pk. gær 25 g
3 dl vand
2 spsk mørk sirup
1 tsk salt
1 spsk olie
8 dl rugmel eller blandingsmel

Smuldr gæren i en skål, tilsæt koldt vand, sirup, salt og olie og rør i det til gæren er opløst.
Mål melet af i et litermål, så det ikke bliver banket for hårdt sammen.
Hæld 7 dl af melet i skålen og ælt det hele i ca. 5 minutter til en
smidig dej.
Lad dejen stå overdækket og køligt natten over, gerne i en kold kælder
eller viktualierum.
Lad den stå i 12 timer.
Kom dejen ud på et melet bord og ælt så meget hvedemel i dejen, så den
bliver til at håndtere og ikke klæber.
Del dejen i 16 lige store stykker, tril dem i hvedemel og læg dem på en plade
med bagepapir.
Lad bollerne hæve i mindst 10 minutter.
Bag dem ved 250°C i ca. 10 minutter og lad dem derefter køle i 5-10
minutter inden servering

Tips: Det er lettere at dele dejen i 16 dele, hvis du først ruller dejen
ud til en rulle. Del den derefter midt over og del så hver del et par gange til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her