Logo

Honningkage med hvid chokoladeparfait og rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 skiver honningkage, 2 mm tyk, fx. 3 x 6 cm lang/bred
3 dl rabarberkompot

Parfait:
5 dl piskefløde
6 æggeblommer
75 g flormelis
150 g hvid chokolade

Rabarber kompot:
500 g rabarber
150 g rørsukker
Saft af ½ citron
Saft af ½ appelsin
½ dl vand

Til den hvide chokoladeparfait piskes æggeblommerne meget luftige med flormeliset.
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad.
Pisk fløden, men ikke for stiv.
Rør chokoladen i æggeblommemassen, rør derefter lidt af flødeskummet i og vend resten af flødeskummet forsigtigt i.
Sæt isen i fryseren 3-4 timer.
Stil den i køleskabet 30 minutter før servering.

Rabarber kompot :
Skær rabarberne i mindre stykker og bring dem i kog med de øvrige
ingredienser.
Lad det simre 30-35 minutter, til en "tæt" kompot.
Blend eventuelt for at opnå en mere homogen masse.

Tør honningkageskiverne i ovnen ved 140°C.
Lad dem blive kolde og læg dem derefter sammen to og to med skiver eller kugler af isen og rabarberkompot.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her