Logo

Koteletter med kartoffel-sellerifrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen. Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.

2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, á ca. 125 g
sSalt og peber
2 tsk olie
Kartoffel-sellerifrikassé:
500 g kartofler
300 g selleri, ca. ¼-½ knold

2 spsk grøn pesto
100 g spinatblade

Skræl kartofler og selleri og skær dem i små tern.

Kom dem i en gryde med 2 dl vand.

Læg låg på. Kog til det lige netop er mørt.

Vend spinatblade i til sidst.

Smag frikasséen til med pesto, salt og peber.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm olien på en pande ved god varme.

Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.

Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.

Tips: Skinkeschnitzler, mørbradbøffer, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for svinekoteletter. Hvis koteletten spises uden fedtkant, kan fedtkanten med fordel skæres af inden stegning.

 

Koteletter og andet magert svinekød bliver tørt, hvis det steges for længe. Koteletter er mest møre og saftige, hvis de kun steges til de er rosa indeni. Steg koteletten ½ minut mindre på hver side for rosa koteletter. Skær en lille flig af det ene hjørne af koteletten og kontrollér, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.

Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen.

Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.


Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

Hvis koteletterne spises med fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 44%
Fedt 31%
2330 kJ - 555 kcal

ellers

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her