Logo

Blåbærtærte med mandelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Blåbærtærte med mandelcreme


Denne blåbærtærte med mandelcreme er perfekt dessert til gæsterne. Den er nem at lave og ser super flot ud. Hvis du har en ismaskine så prøv at lave vaniljeis og hindbærcoulis til- det kan anbefales.


# Ingredienser

Dej: 

200 g hvedemel,
75 g sukker 
125 g smør
2 æggeblommer 
en knivspids salt
500 g blåbær,


Creme:
50 g smør 
50 g sukker
50 g fint mandelmel
1 helt æg


* Tilberedning

Udrul dej i ca. 2-3 mm tykkelse.
Læg den i en tærteform (18-20 cm i diame­ter).
Læg alufolie oven på den i tær­teformen anbragte dej.

Fyld tørrede linser eller gule ærter i formen, så de­jen presses på plads.
Bag den i ovnen i ca. 15 min. ved 190 ºC.
Afkøl tær­ten efter at alufolien med linser eller ærter er fjernet.

Cremen røres sammen, til den skummer ( smør, sukker, mandelmel og æg).
Fyld tærten med blåbær og hæld cremen over.
Sæt den igen i ovnen i ca 10 min ved 190 ºC.
Serveres lun overdrysset med flor­melis. 


Dertil vaniljeis og hindbær­coulis.

Hvis du har en ismaskine:
 
Vaniljeis - 1 liter:
10 æggeblommer
¾ l sødmælk
¼ l piskefløde
150 g sukker
2 stk renset vaniljestang
 
Hindbærcoulis:
500 gram hindbærpuré uden kerner
150 gram sukker
koges op i 3-4 min. - Serveres kold.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
36607-07-2011 15:54:34 Mette Poulsen
Jeg lavede den med dels købeblåbær dels blåbærmarmelade, fordi jeg ikke kunne få rigtige vilde blåbær. - Smagen vil helt sikkert være finere med rigtig vilde blåbær.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her