 
 
Tilpasset camping og Trangia sæt 
 
Blinis: 
2 dl mælk 
1 dl creme fraiche 
10 g gær 
Lidt salt 
1 æggeblomme 
1 stiftpisket æggehvide 
Ca. 3 dl hvedemel, 
evt. ½ hvede- og ½ boghvedemel 
Fyld: 
150 g dampet rødspættefilet 
1 lime 
½ bundt hakket dild 
1 rødløg 
Smør 
Salt og peber 
  
Lun mælk og halvdelen af creme fraichen i den lille gryde. 
Udrør gær og salt deri. Tilsæt æggeblomme. 
Rør med hvede- og boghvedemel, til dejen har en glat konsistens. 
Lad dejen hæve i en halv times tid, hvorefter den piskede æggehvide vendes i. Steges i smør som små klatter, ca. en halv cm tykke. 
 
Fisken dampes i lidt vand, til den er hvid og mør i den store gryde. 
Hæld overskydende væde fra.
Creme fraiche blandes med fisk, limesaft og hakket dild. 
Smag til med salt og peber. 
Rødløg hakkes fint og drysses over til sidst. 
 
