
 
Lav selv en god,
gravad laks til frokostbordet. Det kræver ikke meget arbejde, men laksen skal
trække i køleskabet 1 døgns tid. Vi serverer en frisk linsesalat som tilbehør. 
8 personer. Arbejdstid:
30 min. Frysning: 2 døgn. Marineringstid: 24 timer. 
 
#
500 g laksefilet (se
TIPS) 
2 tsk hel sort
peber, rosa og hvid
½ spsk fint salt 
1½ spsk sukker 
 
Linsesalat med klementin:
4 dl grønne linser
fra Puy 
½ dl olie 
1 spsk dijonsennep 
saft af 1 appelsin 
6 klementiner 
1 lille rødløg 
2 stk grøn
hjertesalat 
 
Tilbehør: 
groft brød 
*
 
Fjern evt. ben i
laksefileten med en pincet. 
Prik ned i
fiskekødet med en gaffel. 
Stød peberkorn i en
morter eller krydderikværn. 
Bland dem med salt
og sukker. 
 
Læg fisken på
skindsiden i fx en bradepande, og gnid den med krydderiblandingen. 
Dæk laksen med
plastfilm, og lad den marinere i 1 døgn i køleskabet. 
 
Kog linserne i
letsaltet vand i 20 min. 
Dryp dem af i en
sigte, og afkøl dem. 
 
Bland dressingen af
olie, sennep og appelsinsaft, og vend sammen med linserne, klementiner i både
og finthakket rødløg. 
 
Skær tynde skiver af
laksen, uden at skindet kommer med. 
Anret med
linsesalat, salatblade og brød. 
 
TIPS: Frys
laksefileten i mindst 24 timer ved ÷20 °C, for at undgå parasitter.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin