Logo

Græskartærte til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græskartærte til picnic

Måske du synes, at "græskartærte" lyder som en pudsig variant, første gang den serveres for dig, men har du først smagt den, er du solgt.

 

1,75 dl hvedemel

3 spsk sukker

2 spsk reven appelsinskal

50 g smør

1 let pisket æggeblomme

Fyld:

2 æg

500 g kogt, moset græskar

2 dl sukker

½ tsk salt

1 tsk kanel

½ tsk ingefær

¼ tsk nelliker, knust i morter

4 dl fløde eller sødmælk blandet med fløde

 

Bland hvedemel, sukker og appelsinskal i en skål.

Tilsæt smør og rør, til dejen er blevet til smuldredej.

Vend æggeblommen i og ælt det hele sammen til en smidig dej.

Hæld dejen i en tærteform og bag den nederst i ovnen i 5-6 minutter ved 200°C, til den er gylden.

Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle.

Pisk æggene let sammen, hæld græskarmosen, sukker og krydderier i og rør til sidst fløden i.

Hæld dejen i en tærteform.

Bag tærten de første 15 minutter ved 225°C og herefter 45 minutter ved 175°C.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her