Logo

Kræmmerhuse med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kræmmerhuse fik jeg altid hos min mormor. Da hun var barn, fik de kræmmerhuse med flødeskum og syltede bær om søndagen, eller når
de havde gæster - som en sød lille afslutning til kaffen.
Jeg synes stadig, kræmmerhuse er "en lille ting" man får, når der er gæster, for selvom det ikke er den store dessert, kræver kræmmerhuse alli­gevel lidt tid i køkkenet.
Kræmmerhuset har den fordel. at det kan fyldes med næsten hvad som helst og derfor kan anvendes året rundt, evt med is om sommeren og vanil­lecreme med æblekompot om efteråret.
 
Kræmmerhuse
(ca. 10 stk)
 
Tuile-dej:
100 g hvedemel
100 g flormelis
100 g usal­tet smør
100 g past. æggehvider
 
Rør hvedemel, flormelis og æggehvider sammen.
Kog smørret op og rør det i dejen.
Lad dejen hvile på køl i ½ time.
Smør dejen tyndt ud i en cirkel med 10-15 cm i diameter på en silikonemåtte, lav even­tuelt en form.
Bag ved 140°, til kagen er gylden, 8-10 minutter.
Fold straks den meget varme kage rundt om et metalkræmmerhus og køl af.
Opbevar de afkølede kræmmerhuse i en luft­tæt kagedåse, helst kun op til 14 dage.
 
Kræmmerhusfyld
 
Hvid chokoladecreme med lime:
150 g hvid chokolade
300 g fløde
1 blad husblas
Saft og skal af 1 lime
¼-½ dl brombærlikør
 
Smelt chokoladen over vandbad.
Lun 150 g fløde og smelt det udblødte hus­blas heri.
Rør den varme fløde i den smeltede chokola­de lidt ad gangen.
Rør derefter limesaft og ­skal i.
Smag cremen til med brombærlikør
Pisk de sidste 150 g fløde til skum.
Lad cremen køle lidt af og vend derefter flø­deskummet i.
Pisk i cremen engang i mellem. mens den "sætter sig".
 
Kræmmerhusbund:
50 g mørk chokolade 70%
 
Smelt den mørke chokolade og kom lidt ned i hvert kræmmerhus.
Lad chokoladen "sætte sig".
Samling: Sprøjt cremen i kræmmerhuset. når chokoladen har sat sig i bunden.
 
Kræmmerhuspynt:
Pynt fx med et friskt brombær og evt. nødder eller hakket chokolade efter ønske.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her