Trykkoger: 15 min. . alm. gryde: 30 min. 
500 g hakket kalv og flæsk 
1 æg 
1½ dl hvedemel 
4-5 dl mælk eller vand 
1 løg, hakket eller revet 
2 tsk salt 
½ tsk peber 
* Tilberedning
Kom kødet i en skål. 
Rør æg, hvedemel og mælk til en jævning, og rør den i det hakkede kød lidt efter lidt sammen med løg, salt og peber. 
Fyld farsen i en smurt randform, stil den på risten i gryden, dæk med alufolie og hæld 2 dl vand ved. 
Trykkog 15 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt. 
Vend randen ud på et fad, og fyld den med kogte grønsager, og server smeltet smør og rugbrød til. 
Tips: 
Farsen kan røres af rent grisekød, halvt okse- og halvt flæske- eller kalvekød. 
Eller den kan røres af ⅓ okse-, ⅓ kalve- og ⅓ grisekød. 
Til farsrand skal farsen være ret lind. 
Samme fars som ovenstående kan bruges til: farsgratin, kålrouletter eller fyldt hvidkål.