Logo

Variation over Canette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Variation over Canette


Variation over Canette til forret eller som tapas
 
# Ingredienser

1 canette (ung and)
Vindruekerneolie
2 skalotteløg
Persille
Andefedt
Hvedemel og rasp
1 æg + 1 æggehvide
Salt og peber
¼ dl piskefløde
25 g hakket røget spæk
Lammetarm
Usaltet mørdej

100 g foie gras terrine

Æblesirup:
2 Belle de Boscop æbler
100 g sukker
½ dl vand
2 fed hvidløg
1 cl æblevinaigre
½ l hønsefond
25 g smør


* Tilberedning

Del anden i bryst, bifileter fra brystet, lår og vinger.
Steg brystet rosa i olie i 8-10 minutter.
 
Rullepølse: Udben lårene og laven rullesteg med 1 hakket skalot­teløg og persille og braiser i hønsefond i 1 ½ time.
 
Krebinetter: Confiter vingerne i andefedt i ½ time, pluk kødet af med en gaffel og hak det til rillette.
Tril kødet til 4 små bolde, paner dem i hvedemel, sammenpisket æg og rasp og udbag dem i hed olie.
 
Andepølser: Kør bifileterne seje på blenderen med salt, ægge­hvide, røget spæk og fløde.
Fyld farsen i en lammetarm og opdel i 4 små pølser.
Kog pølserne 40 sekunder i vand og lad dem tørre 1 time.
 
Minitærter: Tag 4 plader tyndt udrullet mørdej og læg dem i 4 minitærteforme.
Bag dem sprøde ved 180ºC i 4-5 minutter.
Fyld tærterne med tern af foie gras terrine, drys peber over og hæld lidt æblesirup på.
Karamelliser tærterne i 20 sekunder under grill i ovnen eller med en gasbrænder.
 
Æbleplateauer: Skræl og skær 1 æble i 1 mm tykke ringe, læg dem i 1 time i en sukkerlage kogt sammen på sukker og vand.
Dryp æbleringene af og sving dem på en tør teflonpande, til de karamelliseres på overfladen.
 
Æblevinaigrette: Sauter 1 skrællet hakket æble, 1 hakket skalotteløg og hvidløg i olie, tilsæt æblevinaigre og reducer, tilsæt hønsefond og lad simre.
Si saucen, reducer og monter med smør.
 
Anretning: Træk pølse, rullepølse og krebinet på spid og anret på 3 æbleplateauer.
Læg andebrystet for sig og stil tærten med foie gras på.
Tegn en streg med æblevinaigrette.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her