Logo

Karlsbadeboller med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
125 g smør eller margarine
2 dl mælk
2 æg
½ dl sukker
½ tsk salt
7-8 dl hvedemel
smør eller margarine til pladen
1 sammenpisket æg til pensling
2 dl mandelflager

Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt mælken og lad det hele blive
fingervarmt, 37°C.
Hæld den lune mælk over gæren og rør til den er opløst.
Pisk æggene let sammen.
Kom sukker, salt og æg samt det meste af melet i mælkeblandingen.
Arbejd det hele sammen til en smidig dej, og lad det hæve på et lunt
sted i 30 minutter.
Læg dejen op på et melet bord.
Del den i 25 stykker, som formes til aflange boller.
Læg bollerne på en smurt plade.
Lad bollerne hæve under et klæde i 20 minutter.
Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
Bag dem ved 225°C i ca. 5 minutter eller til de har fået en fin farve og
er gennembagte.
Lad dem køle på en rist under et klæde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her