Logo

Rugbrød bagt uden surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød bagt uden surdej

50 g gær
2,5 dl kærnemælk
2 dl yoghurt naturel
1 spsk salt
1 spsk honning
2-3 dråber kulør
325 g groft rugmel
225 g hvedemel
1 spsk. margarine

*

Opløs gæren i lunken kærnemælk - den må ikke overstige 30°C, så skiller den.

Tilsæt yoghurt som har stuetemperatur.

Rør salt, honning, kulør og rugmel i og rør dejen godt sammen.

Hvedemelet sigtes i lidt ad gangen, og der æltes til dejen er blød, lækker og smidig.

Skal nu hæve lunt og tildækket 1 time.

Dejen formes nu til et aflangt brød og kommes i en smurt form.

Pensl med koldt vand, prik med en gaffel og lad det efterhæve 30-45 min.

Bag først 20 min. ved 200°C midt i ovnen.

Formen sættes nu ned i ovnen og bages færdig ved 225°C i ca. 25 min.

Vend brødet ud på bageristen og pensel med smeltet smør.

Pak brødet ind i et viskestykke og lad det hvile mindst 8 timer.

 

Tips: Der kan med held tilsættes bløde kerner efter smag - fx solsikke, græskar, hørfrø eller revet gulerod.

Brødet er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
49424-03-2011 17:46:08 Palle Roch
det er et dejligt og lækkert brød, der er en god fylde i brødet, og det laves forholdsvis kort tid

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her