Logo

Italiensk påskebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Italiensk påskebrød


Det søde brød, Ciaramicola, stammer fra Umbrien, nærmere betegnet Perugia i Italien, hvor man ifølge traditionen gav den til sin hjertenskær påskesøndag. I dag vil det ofte være hele familien, der nyder godt af brødet i påskedagene.

 

Der er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1:4 time Bagetid: Ca. 25 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2 dl mælk

2 æg

3 spsk rom eller likør (fx en appelsinlikør)

75 g sukker

½ tsk salt

150 g smør

450-500 g hvedemel

revet skal af 1 citron

50 g lyse rosiner

50 g sukat (hakket)

50 g pomerans (hakket)

 

Pensling: sammenpisket æg

Pynt: flormelisglasur og krymmel

Evt hele æg med skal til indbagning

*

 

Udrør gæren i lun mælk (maks. 37 °C).

Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.

Findel smørret i 400 g af melet og tilsæt revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans.

Kom melblandingen i gærvæden og slå dejen sammen.

Tilsæt yderligere mel til dejen ikke klistrer den skal dog stadig være meget blød.

Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.

 

Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.

Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).

Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.

Lad dem efterhæve i ca. 20 min.

 

Pensl med sammenpisket æg.

Bag brødet midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min.

Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.

Rør en glasur af sigtet flormelis og vand og dryp den over brødet.

Drys med krymmel inden glasuren er stivnet.

 

Tips: I stedet for en stor brødkage, kan man bage mindre brød på størrelse med boller de skal så kun bage 10-15 min.

 

Italiensk påskebrød med indbagte æg

Del dejen i to portioner som ovenfor nævnt.

De formes til strimler, saml strimlerne i den ene ende og sno dem om hinanden samtidig med at de formes til en cirkel.

Lav en pæn samling af enderne.

Fordel 4 hele æg med skal i brødet, placer dem imellem de to dejstrimler så de sidder fast.

Stil brødet til hævning i minimum 2 timer.

Inden bagning pensles brødet med et sammenpisket æg, bages i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.

 

Hvis du ikke ønsker at bruge rigtige æg men i stedet foretrækker fx marcipanæg, skal du bage brødene uden æg, og putte marcipanægget i når de er bagt og afkølet.

 

Se også Snoede påskebrød

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmebagte grissini - italienske brødstænger fra madABC.dkDe populære brødstænger nydes som snack eller som tilbehør fx til lidt god lufttørret...
• IngefærbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skovtursbrød med fyldGode brød til en familietur til skov eller strand - eller bare hjemme i haven
• Tirami su - kvik-mig-opEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os