Logo

Avocado med stenbiderrogn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Avocado med stenbiderrogn

 

Stenbiderrogn er det samme som dansk kaviar, der fås på glas. I forårsmånederne kan den skaffes frisk. Her er den helt enkelt serveret sammen med en halv avocado.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 3-4 min.

 

#

100 g frisk renset stenbiderrogn (se evt. hvordan du renser stenbiderrogn selv, nedenfor).

1/3 agurk

1 spsk finthakket rødløg

lidt salt og friskkværnet peber

1 moden avocado

Tilbehør:

2 skiver hvedebrød

2 tsk smør

½ lime

dild

*

 

Bland stenbiderrogn med små terninger af agurk og finthakket rødløg.

Smag til med salt og peber.

Steg brødskiverne gyldne på en pande med smør et par min. på hver side.

Halver avocadoen, og fjern stenen.

Fordel stenbiderrognen i hver halve avocado.

Drys med dildduske, og server med lime og det smørristede brød.

 

Avocado med stenbiderrogn

 

Rens selv din friske stenbiderrogn

 

Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk kaviar".

Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min.

#

500 g frisk urenset stenbiderrogn

2 tsk salt

evt. friskkværnet hvid peber

*

 

Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål.

Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset.

Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset.

Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand.

Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt. friskkværnet hvid peber.

Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.

 

TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æggecreme i skal med stenbiderrogn og brødpindVi har bagt en lækker æggecreme i æggeskaller og toppet op med frisk stenbiderrogn - så...
• Stenbiderrogn og blinisStenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske farvande. Om foråret har hunnen...
• Æggecreme i skal med stenbiderrogn og brødpindVi har bagt en lækker æggecreme i æggeskaller og toppet op med frisk stenbiderrogn - så...
• Kirsebærsorbet af hele bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os