Logo

Kyllingeleverpostej med sursøde grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kyllingeleverpostej med sursøde grønsager

 

Bag en lækker leverpostej. Server postejen lun direkte fra fadet eller lav både postej og grønsager dagen før. Rester er gode på frokostbordet.

6 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 1 time. Afkøling og trækketid: 2 timer. Postejen er fryseegnet uden tilbehør.

 

#

500 g renset kyllingelever (evt. fra frost)

25 g smør + lidt smør til formen

30 g hvedemel

2½ dl piskefløde (evt. halvdelen mælk)

½ tsk stødt allehånde

friskkværnet peber

2 æg

1 tsk groft salt

 

Sursøde grønsager:

2 dl æbleeddike

50 g sukker

friskkværnet peber

1 bundt radiser

4-6 gulerødder

2 skalotteløg

1 tsk fint salt

1 potte brøndkarse

 

Tilbehør: brød

*

 

Hak leveren fint i en foodprocessor.

Smelt smør i en gryde ved middel varme.

Rør melet i, og bag det igennem.

Pisk fløden i lidt ad gangen, og pisk, til blandingen er jævn.

Kog ved svag varme i ca. 5 min., og rør jævnligt.

Tilsæt krydderierne.

 

Rør leveren sammen med æg, og tilsæt flødesaucen.

Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (1½ liter), og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time.

Stik en kødnål i midten, og mærk, om postejen er gennembagt - kernetemperaturen (målt med et stegetermometer) skal være 80 °C.

Afkøl kyllingeleverpostejen, og sæt det i evt. køleskabet i et par timer.

Varm eddiken i en gryde, tilsæt sukker, og rør, til den er opløst.

Krydr med peber, og lad lagen køle af.

 

Snit radiser og gulerødder i tynde skiver.

Hak skalotteløgene fint.

Bland grønsagerne med salt, og lad dem trække, mens lagen køler af.

Hæld den derefter over grønsagerne, og lad dem trække i ca. 30 min.

 

Skær kyllingeleverpostejen i skiver, og anret med de afdryppede sursøde grønsager og brøndkarse. Giv brød til.

 

TIPS: Du kan også bage postegen 6-10 små portionsforme, og så er bagetiden kun ca 25 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylllngefrikassé med nye grønsager og kartoflerVi har brugt de fine og magre kyllinge-inderfileter til en lækker frikasse med nye...
• Sandwich med kylling og pestoEn både sund og nem måde at få kylling på. Her kan aftensmaden klares på ingen tid, selv...
• Salat med kylling, fennikel og jordbærLet, anderledes og spændende aftensmad. Kødet bliver ekstra saftigt, når du marinerer det...
• Abrikoskompot med fire aromaerAbrikoskompot er dejligt tilbehør til mange retter, denne meget søde kompot står meget...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os