Logo

Lun skaldyrs og aspargestærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 portion mørdej
1 bdt friske grønne asparges
2 pk. hummerhaler (dybfrost)
frisk hel spinat
1 stor tomat
5-6 dl piskefløde
5-6 hele æg

En mellemstor springform beklædes i bunden med mørdej, prikkes med en gaffel og forbages i ovnen, i ca 10 min. Afkøles.
Derefter beklædes siderne med dej, der trykkes godt ned mod bunden.
Spinaten dampes i lidt vand, tilsættes lidt salt og peber og når spinaten er faldet sammen trykkes al vand godt fra og afkøles lidt.
I knap 1/3 af den beklædte form lægges spinaten, derefter 2/3 af de
ukogte grønne asparges, (gem den sidste 3. del til pynt).
Så lægges hummerhaler over asparges i springformen. til sidst pyntes skiftevis med den sidste 3. del asparges og tomatbåde i et pænt mønster. (Formen skal fyldes helt op)
Piskefløden piskes sammen med æggene, lidt salt og peber.
Denne blanding hældes over fyldet i springformen.
Bages ved 180-190°C i ca. 1/2 time eller til piskefløde-æggeblandingen
er stivnet.
Tages ud af ovnen og køler af til tempereret og tages derefter forsigtig ud af formen.
Kan serveres lun eller kold, som forret eller helt lille frokost måltid,
pyntes med masser af brøndkarse, og citronbåde


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PålægsskyPålægssky kan fx bruges på en rullepølsemad sammen med rå løg
• Farserede æg med spinatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødfisk på salat med kapers og grøn dressingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nektariner med AmarettoDenne specielle sommerdessert er som en gave fra guderne. En delikat fest for såvel ganen...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os