Logo

Tre gode madder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tre gode madder

 

Nyd en dejlig frokost med god samvittighed ingen gætter, at disse gode madder også er "slanke".

 

Skinkesandwich

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min.

 

#

1 stilk bladselleri

1 skrællet gulerod

1 syltet agurk

3 spsk fromage frais

1 tsk dijonsennep

2 skiver groft sandwichbrød

2 skiver groft rugbrød

4 salatblade

80 g kogt skinke i skiver (3% fedt)

salt og peber

*

 

Skræl bladselleri og gulerod.

Hak bladselleri, gulerod og syltet agurk fint - gerne i en minihakker.

Rør de hakkede ingredienser sammen med fromage frais og sennep, og smag til med salt og peber.

 

Rist evt. brødet let, og byg sandwichene op med sandwichbrød, salatblade, skinke og urtecreme.

Slut af med rugbrød, og del evt. sandwichene igennem diagonalt.

  

Kartoffelmad med kapers

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 10 min.

 

#

150 g kogte kartofler

2 skiver groft rugbrød

2 salatblade

1 spsk fromage frais eller græsk yoghurt 1%

1 tsk mayonnaise

1 tsk saltede kapers

½ tsk dijonsennep

2 skiver rødløg karse

peber i kværn

*

 

Skær kartoflerne i skiver, og læg dem og salatbladene på brødet.

Rør fromage frais/græsk yoghurt sammen med mayonnaise, kapers og sennep.

Smag til med peber, og fordel det på kartoflerne.

Slut af med løgringe og karse.

 

Leverpostej med champignon og sprød skinke

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 3 min.

 

#

50 g leverpostej (maks. 8 g fedt)

2 skiver rugbrød

2 salatblade

2 skiver lufttørret skinke

75 g champignon

1 tsk citronsaft

1 tsk olie

1 spsk hakket persille salt og peber

*

 

Skær leverpostejen i skiver, og læg dem på brødet med salatblade.

Steg skinken sprød på en slip let pande eller mellem køkkenrulle i mikroovnen (1 min.).

 

Rens champignonerne, og skær dem i skiver.

Vend dem sammen med citronsaft, olie og persille.

Smag til med salt og peber.

Anret champignoner på leverpostejen, og top op med sprød skinke.

 

TIPS: Vend evt lidt knust hvidløg i champignonsalaten. Du kan også riste champignonskiverne på en pande med 1 tsk olie i stedet for at lave salaten.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skidne æg - æg i sennepssauceDen gamle klassiker "Skidne æg" blev traditionelt serveret påskelørdag. Vi har smagt...
• Madder der mætterHer er gode ideer til frokosten og til madpakken. Tatar og kartofler på rugbrød, brød med...
• Skidne æg - æg i sennepssauceDen gamle klassiker "Skidne æg" blev traditionelt serveret påskelørdag. Vi har smagt...
• Chokoladekage i fire lag med saltet karamelDenne kage er ikke nem at lave, sviner, roder og kræver overblik. Men til gengæld er den...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!