Logo

Banh Pho Bo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Banh Pho Bo er en vietnamesisk nuddelsuppe der ofte serveres med oksekød eller kylling. Da suppen skal simre længe er det en rigtig god ide at lave retten i god tid.

 

3 store løg
1 spsk jordnøddeolie
2 kg okse- og kyllingeben (vælg nogen med kød på)
4 skiver ingefær
2 gulerødder i strimler
1 lille kanelstang
1 stjerneanis
1 spsk hele sorte peberkorn
2 knuste fed hvidløg
200 g bønnespirer
200 g oksefilet i små tynde skiver
1 fintskåret forårsløg
4 skiveskårne chili
2 lime (skåret i både)
350 g nudler
3 tsk vietnamesisk fiskesauce (Nuoc Mam)
Smages til med sort peber.
 
Snit to af løgene i fire stykker.
Varm 1 spsk olie på en pande og smid de snittede løg i.
Steg og rør rundt i dem, indtil ydersiden er brun.
Tag dem af panden, og lad olien dryppe af.
Snit de resterende løg i papirtynde skiver og sæt dem til side.
Vask benene og læg dem i en gryde, så de er dækket med koldt vand.
Bring gryden langsomt i kog.
Sænk varmen og lad gryden simre uden låg, urenheder skimmes fra med en ske.
Efter 10 til 15 minutter kommes løg, ingefær, gulerødder, kanel, stjerneanis, hvidløg og peberkorn i og gryden bringes i kog.
Skru ned og lad den simre, delvist tildækket, i 6 til 12 timer, mens urenheder skimmes fra jævnligt.
Tilføj mere vand til at dække benene, hvis det er nødvendigt.
Hæld suppen gennem en si og fjern urenheder og fedt.
Hæld suppen tilbage, og lad det skiveskårne oksekød koge med og smag til med fiskesauce og peber.
Anret et fad med løg, bønnespirer, koriander, chili og lime.
Lad nudlerne koge imens (følg anvisningerne på pakken).
Fordel nudlerne i hver sin skål, og hæld suppen over.
Ved bordet kan hver enkelt gæst selv komme tilbehøret fra fadet i suppen.
Suppen spises med pinde.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hybensuppe med kammerjunkereDe vilde hyben vokser efterhånden mange steder i Danmark, så der er rig mulighed for at...
• Svampesuppe med jordskokker og korianderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordskoksuppe 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærgufEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os