1 kg  svinekam uden spæk
kartofler 
 
Fyld: 
2 spsk  smør. 
1 lille revet løg.  
10-12 skiver bacon. 
klippet persille 
timian. 
 
Sauce: 
250 g  champignon. 
50 g  smør. 
skyen fra kødet
fløde
jævning 
kulør 
Giv kødet et dybt rids på langs, og fordel heri det sammenrørte fyld. Tynde skiver bacon lægges omkring stegen, og den anbringes i et smurt ovnfast fad.
Kartoflerne skrubbes grundigt, og deles på langs i halve, som lægges ved siderne af stegen, eller i et smurt fad ved siden af. 
Kartoflerne pensles med olie og drysses med salt, peber og klippet grønt. (Timian, persille eller dild.) 
Steges i ca. 45 min. ved 225ºC.
Til saucen kan anvendes friske champignoner eller andre svampe, der svitses med smør, tilsættes sky, fløde og kulør. 
Jævnes og småkoger i få min.