Logo

Kalvekød med grape

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
600 g hakket kalvekød
50 g rasp
2 æg
3 dl sødmælk
1 løg
5 g frisk ingefær
salt
peber
50 g smør
1 spsk olie

Endvidere:
4 grapefrugter
2 stilke blegselleri
1 spsk olie
2 dl svinebouillon
1 spsk majsstivelse
salt
peber
evt. 1 spsk smør

Rør kødet med salt, rasp, æg og mælk i nævnte rækkefølge. Tilsæt finthakket løg og ingefær og smag til med salt og peber. Imens farsen hviler lidt, skæres strimler af grapefrugtskal. De to grapefrugter presses, og de to andre skæres fri for den hvide hinde, og kødet skæres i lameller.
Farsen steges som frikadeller i halvt smør, halvt olie, og de holdes derefter varme i et fad.
Grapeskallen gives et kort opkog og steges derefter i olie sammen med blegselleri, der er skåret i små stykker (det skal ikke tage farve). Grapesaften tilsættes og koger lidt ind. Bouillonen tilsættes, gives et opkog og jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand.
Saucen smages til med salt og peber, tilsæt eventuelt lidt smør, og tilsæt grapefrugtkød.
Hæld saucen ved kalvefrikadellerne og servér retten med fx. råstegte kartofler eller ris.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?