Logo

Koteletter med kartoffel-sellerifrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen. Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.

2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, á ca. 125 g
sSalt og peber
2 tsk olie
Kartoffel-sellerifrikassé:
500 g kartofler
300 g selleri, ca. ¼-½ knold

2 spsk grøn pesto
100 g spinatblade

Skræl kartofler og selleri og skær dem i små tern.

Kom dem i en gryde med 2 dl vand.

Læg låg på. Kog til det lige netop er mørt.

Vend spinatblade i til sidst.

Smag frikasséen til med pesto, salt og peber.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm olien på en pande ved god varme.

Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.

Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.

Tips: Skinkeschnitzler, mørbradbøffer, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for svinekoteletter. Hvis koteletten spises uden fedtkant, kan fedtkanten med fordel skæres af inden stegning.

 

Koteletter og andet magert svinekød bliver tørt, hvis det steges for længe. Koteletter er mest møre og saftige, hvis de kun steges til de er rosa indeni. Steg koteletten ½ minut mindre på hver side for rosa koteletter. Skær en lille flig af det ene hjørne af koteletten og kontrollér, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.

Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen.

Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.


Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

Hvis koteletterne spises med fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 44%
Fedt 31%
2330 kJ - 555 kcal

ellers

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 591 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Braiseret kalvSimremad er super lækkert og fuld af smag. Her braiseres kalvekød. Prøv for eksempel med...
• Marokkansk kalvegrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Coniglio alla pizzaiolaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AzukibuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os