Logo

Kylling i thaicurry med grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling i thaicurry med grønt

 

Thai-karrypasta findes i både rød, gul og grøn. Farverne afhænger af krydderier og krydderurter i pastaen. Her har vi brugt den grønne, som er knapt, så stærk som den røde.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: ca. 20 min.

 

#

500 g kyllingebryst

5 nye slanke gulerødder (eller 3 almindelige)

1 bundt forårsløg

2 fed hvidløg

500 g ærtebælge (eller 200 g optøede)

250 g cherrytomater (gerne både gule og røde)

300 g spinat

3 spsk raps- eller olie

1-3 spsk grøn karrypasta

4 dl hønse- eller grønsagsbouillon

salt

Tilbehør:

4 dl jasminris

1 bundt koriander

1 limefrugt

*

 

SKÆR kyllingen i tykke strimler.

 

SKRÆL gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå.

Rens forårsløgene, og skær dem i skiver på skrå.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

Bælg ærterne.

Skyl tomaterne, og halver dem.

Skyl og slyng spinaten.

 

KOG risene efter pakkens anvisning.

 

BRUN kyllingestykkerne på alle sider på en stor pande eller wok med halvdelen af olien.

Læg de brunede kyllingestykker på en tallerken.

 

VARM resten af olien op på panden, og svits hurtigt gulerødder, løg og hvidløg.

 

TILSÆT 1-2 spsk karrypasta, og spæd med bouillon.

Kog op, og tilsæt tomater og spinat.

Kog det hele godt igennem, til spinaten lige falder sammen.

Tilsæt ærter og kylling, varm godt igennem, og smag til med salt og evt. mere karrypasta, hvis du kan lide den stærk.

 

DRYS korianderblade over retten, og server med de kogte ris.

Dryp med lime over hver portion efter smag.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet kylling og kikærtetzatziki med agurk, urter, citronPrøv denne lidt anderledes kikærtetzatziki med agurk, masser af urter og citron serveret...
• WontonsuppeFyldte små kødbylter og en blanding af orientalske krydderier gør denne slippe til en...
• Spinatsuppe og julekyllingForretten er en flot grøn suppe med sprød bacon som topping, og hovedretten er grydestegt...
• FlødeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os