Logo

Pølser med blommerelish og spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pølser med blommerelish og spidskål

 

Prøv at servere pølser med en sursød blommerelish i stedet for ketchup. En lun salat med spidskål er skønt tilbehør. Nøj det' for børn

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min.

 

#

400 g pølser (fx kålpølser eller wienerpølser)

1-2 spsk olie

 

Blommerelish:

500 g blommer

2 rødløg

1 spsk rapsolie

2 spsk sennepskorn

¾ dl æbleeddike

75g sukker

½ vaniljestang

2 tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

 

Syltet spidskål:

1 spidskål

1 økologisk citron

3 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: lune flutes evt. sennep

*

 

Udsten blommerne, og skær dem i kvarte.

Pil løgene, og skær dem i tynde både.

Varm olien op i en gryde, og rist sennepskornene under låg, til de "popper".

 

Tilsæt løg, og svits i 2-3 min.

Tilsæt blommer, eddike og sukker, og kog op.

Tilsæt vaniljekorn, kanel og kardemomme, og lad relishen simre i 5 min.

Kom relishen i en skål, og lad den køle af.

 

Skær spidskålen i strimler.

Kom kålen i en gryde med 2 dl vand, og giv det et opkog.

Lad kålen koge i 3 min under låg, og dryp den af i en sigte.

Vend den stadig varme kål med fintrevet citronskal, citronsaft, olie, salt og peber.

 

Steg pølserne på en pande med olie ved svag varme, til de er brune og sprøde på begge sider.

Server pølserne med spidskål, relish, flutes og evt. sennep.

 

TIPS: Relishen skal være tyktflydende, jævn evt. med lidt majsstivelse opløst i en smule vand.

Kom jævningen i relishen, og kog op under omrøring.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pølse på kinesiskLad din kogekunst inspirere af det kinesiske køkken. Læg pølse i marinade og wok den...
• Salat med stegte pølserNem sommermad på et øjeblik. Vælg nogle gode pølser med et højt kødindhold læs...
• Hotdog med relish og chilimayonnaiseEn frisklavet relish og en chilirørt mayonnaise sætter pift på denne gode klassiker
• Karameltærte med chokoladeUhm, den er bare for lækker denne tærte - sprød bund, blød karamel og mørk chokolade...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os