Logo

Wienerkarbonader

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wienerkarbonader

 

En ægte wienerschnitzel, som man får den i Wien, er et stykke stegt, paneret kalveschnitzel. Her har vi brugt hakket kalvekød og kun vendt det i mel. Du kan også panere med æg og rasp, hvis du synes bedre om det.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 10 min.

 

Karbonader:

600-750 g hakket kalvekød

salt og peber

2 spsk hvedemel

25 g smør

 

Tomat-peberfrugtsalat:

250 g cherrytomater

1 rød peberfrugt

1 skalotteløg

3 spsk olie

1 spsk vineddike

salt og peber

 

Tilbehør:

750 g kogte, pillede kartofler

25 g smør

1-2 spsk olie

 

Topping:

4 skiver citron

4 ansjosfileter eller benfri sild

1-2 tsk kapers

1 spsk høvlet peberrod

*

 

Ælt kødet sammen med salt og peber, og del det i 4 portioner.

Form dem til flade bøffer.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

Rens peberfrugten, og snit den fint.

Pil skalotteløget og hak det fint.

Vend det hele sammen med olie, vineddike, salt og peber.

 

Skær kartoflerne i skiver, og steg dem gyldne på en varm pande med smør og olie.

Krydr med salt og peber.

Vend karbonaderne i mel, og steg dem på en varm pande med gyldent smør i 4-5 min på hver side.

 

Læg en skive citron på hver og herpå ansjosfilet eller benfri sild.

Kom kapers i midten og læg høvlet peberrod over.

Server med pandestegte kartofler og tomat-peberfrugtsalat

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her