
 
De fleste elsker and
og marcipan, men får det kun til jul. Her er en sommermenu med grillet and og
en flødeis med marcipan og friske, danske kirsebær. 
 
Barbecue-grillet and med salat og brød
Arbejdstid: 45 min.
(+ optænding af grill) Koge/grilltid: ca. 1 time og 15 min. Kogt and er
fryse-egnet (4 personer) 
 
#
2 andelår (evt.
optøede) 
2 stk andebryst
(evt. optøede) 
salt og 1 tsk hele
peberkorn 
ca. 300 g suppeurter
(fx løg, porretop og gulerod i stykker)
2½ dl barbecuesauce 
 
Salat: 
1 grønt salathoved 
6 tomater (i både) 
½ agurk (i stykker) 
1 lille nyt løg
(hakket eller i ringe) 
2 spsk
olie-eddikedressing 
Tilbehør: brød 
*
 
Kog anden, før den
skal grilles: 
Læg andelårene i en
gryde med salt, peberkorn og suppeurter og hæld vand ved, så det akkurat
dækker. 
Lad det simre ½ time.
Tilsæt andebrysterne
og lad det simre endnu ½ time - til kødet er mørt. 
Tag kødet op og del
evt. lårene i over- og underlår. 
Hold kødet varmt i
suppen. 
 
Når grillen er klar,
grilles anden med barbecuesauce: pensl på alle sider og vend kødet på grillen,
til det er gyldent. 
Bland salaten og
hæld dressingen over. 
Skær andebrysterne i
skiver. 
Server grillet and
med salat og brød. 
 
Tips: Du kan selv
røre en barbecuesauce af tomatketchup og lidt olie. Smag til med engelsk sauce,
honning eller sirup og chili. 
 

 
Marcipan-is med kirsebær
Arbejdstid: 20 min.
Indfrysningstid: ca. 3 timer Kræver ikke ismaskine (6-8 personer) 
 
#
6 æggeblommer
(pasteuriserede) 
100 g sukker 
1 tsk citronskal
(fintrevet, usprøjtet) 
2 spsk citronsaft 
et lille drys fint
salt 
150 g ren rå
marcipan (groftrevet) 
¼ l piskefløde 
Tilbehør: 
friske kirsebær og
mynte 
*
Pisk æggeblommer og
sukker til en meget tyk creme. 
Tilsæt citronskal og
-saft og salt sammen med marcipanen. 
Pisk fløden til
blødt skum og vend den i æggemassen. 
Fyld iscremen i en
sandkageform beklædt med husholdningsfilm. 
Frys i 3-6 timer,
til isen er fast. 
Server med kirsebær
og pynt med mynte. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin