Logo

Aztekeris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
60 g sukker
3 æggeblommer
1 brev vaniljesukker
¼ l. piskefløde
½ kop stærk kold kaffe
2 cl mokkalikør
Husblas
½ l. vand
100 g rå kaktusfigenpuré
3 æg
50 g sukker
Saft af en halv citron
50 g hvedemel
2 knuste isvafler
1 knivspids kanel

Denne iskomposition består af 3 lag.
Nederste lag:
Opløs sukkeret i kaffen.
Æggeblommer og sukker røres til skum, og den lunkne kaffesukkeropløsning røres i.
Til slut tilsættes likør. Efter afkøling vendes det stiftpiskede flødeskum i, og det hele hældes i en flad lerform. Dybfryses i 6 timer.

Mellemste lag:
Smelt 6 blade husblas i lidt vand, og kom lidt efter lidt resten af vandet i.
Efter gelering blandes kaktusfigenpuréen i.

Øverste lag:
Æggeblomme, sukker og citronsaft røres, til det skummer.
Melet røres i og de stiftpiskede hvider vendes i.
Smør en buddingform med smør og drys formen med de knuste isvafler. Fyld massen i. Opvarmes tre kvarter i vandbad. Stryg et tykt lag budding ud på et stykke sølvfolie. Buddingen afkøles, skæres ud i portionsstykker med en fugtig kniv.
Den halvfrosne mokkamasse tages ud af formen (læg et varmt viskestykke omkring).
Smør et tykt lag gelé-kaktusfigenpuré på, og læg buddingstykker øverst.
Pensles med æg og bages et øjeblik i grillovnen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?