Logo

Crêpes Suzette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crêpes Suzette


Crêpes Suzette er pandekager der er flamberet i appelsinsauce og Cointreau. Skønne pandekager til desserten. Servering til 4 personer på 45 min.

 

# Ingredienser

125 g hvedemel

3 spsk sukker

1 knsp salt

1 stang vanilje

3 æg

2½ dl mælk

1 dl øl eller hvidtøl

2 spsk smør til stegning

 

Sauce:

1 appelsin øko revet skal

2 appelsin saft af

1 appelsin fileterede skiver

1 dl Cointreau

45 g sukker

45 g smør

50 g hakkede smuttede mandler

vaniljeis

*

Crêpes
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og lad derefter gerne dejen hvile i 30 minutter.

Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune.

Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

 

Appelsinsauce:
Kom sukkeret på en pande og skrue op for lidt over middelhøj varme.

Lad sukkeret smelte og tilsæt derefter smør, mandler og appelsinskal.

Det bruser op og skal lige røres sammen hurtigt med en paletkniv.

Sørg for at emhætte er slukket og pas godt på ved næste step!

Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til – det giver høje flammer.

Hæld appelsinsaften over flammerne, så slukkes de og der slukkes for varmen.

Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener og serveres med en kugle god vaniljeis til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 495 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her