Logo

Flamberede bananer 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Små, faste bananer - ikke for modne
Usaltet smør
1 appelsin
1 citron
Sukker
Orangelikør
Cognac
 
Appelsinen og citronen skrælles tyndt (brug evt. en kartoffelskræller) og snit­tes i tynde strimler, som får lov at koge ind i lidt sukkerlage.
Strimlerne. skal koge, til de bliver blanke og klare.
Saften presses af såvel appelsin som citron og stilles til side.
Bananerne skrælles og brunes let i smør på en pande egnet til flambering.
De kandiserede strimler af ap­pelsin- og citronskal anbringes oven på bananerne, saften og sukkerlagen hæl­des ved, og det hele får lov til at koge lidt ind.
Umiddelbart før serveringen hældes et pænt glas med lige dele orange­likør og cognac over bananerne, der flamberes og serveres med det samme.
Man kan servere cremefraiche til, hvis man synes.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?