Logo

Flamberede bananer 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Små, faste bananer - ikke for modne
Usaltet smør
1 appelsin
1 citron
Sukker
Orangelikør
Cognac
 
Appelsinen og citronen skrælles tyndt (brug evt. en kartoffelskræller) og snit­tes i tynde strimler, som får lov at koge ind i lidt sukkerlage.
Strimlerne. skal koge, til de bliver blanke og klare.
Saften presses af såvel appelsin som citron og stilles til side.
Bananerne skrælles og brunes let i smør på en pande egnet til flambering.
De kandiserede strimler af ap­pelsin- og citronskal anbringes oven på bananerne, saften og sukkerlagen hæl­des ved, og det hele får lov til at koge lidt ind.
Umiddelbart før serveringen hældes et pænt glas med lige dele orange­likør og cognac over bananerne, der flamberes og serveres med det samme.
Man kan servere cremefraiche til, hvis man synes.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cocio isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pærer med kanelcremeFriske grønne Clara Friis pærer marineret i ahornsirup med kanelcreme. Se opskrift til 4...
• Bara Brith Welsh fruitcake - 2 g fedtBara Brith er frugtkage, der oprindeligt stammer fra Wales. Den laves typisk med rosiner,...
• AppelsingranitéEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os