Logo

Hjemmelavet nougatis med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet nougatis med appelsin

 

Parfait kaldes den type flødeis, som man kan lave uden en ismaskine. Æggeblommeskum, æggehvideskum og flødeskum vendes sammen med smag og fryses - nemt og lækkert.

10-12 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: mindst 3 timer

 

#

Orangenougat:

200 g hasselnøddekerner

100 g sukker

1 dl appelsinsaft

1 tsk appelsinskal [øko]

 

Is:

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

200 g flormelis

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

5 dl piskefløde

Tilbehør:

4 appelsiner

*

Bred hasselnødderne ud på en bageplade. og bag dem ved 200 °C i ca. 15 min.

Gnid hinderne af i et rent viskestykke.

Hak nødderne groft.

 

Kog sukker og appelsinsaft i en gryde i ca. 5 min. til det begynder at boble og ligne karamel.

Tilsæt nødder og fintrevet appelsinskal, og hæld nougaten ud på et stykke bagepapir.

Køl af, og knæk den i mindre stykker - brug evt. en kagerulle.

 

Pisk æggehviderne stive med halvdelen af flormelissen.

Pisk æggeblommerne med resten af flormelissen og vaniljekorn eller vaniljepulver.

 

Pisk fløden til blødt skum, og vend det i de piskede æggeblommer.

Vend forsigtigt æggehvide-skummet i sammen med nougaten.

 

Hæld iscremen i en form, fx en randform. Frys i mindst 3 timer.

Server med tynde appelsinskiver uden skal.

 

TIPS: Du kan også blande jordbærmarmelade eller chokoladestykker i isen i stedet for orangenougat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her