Logo

Rabarberdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarberdessert

 

Prøv at bruge en sprød mysli til en lækker dessert med sæsonens friske rabarber.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/afkølingstid: ca. 1 time

 

#

Rabarberkompot:

500 g rabarber

1½ dl vand

3 spsk sukker

 

Vaniljecreme:

2 æg

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2 dl mælk

2 tsk vaniljesukker

lidt sukker

 

Endvidere:

4 dl mysli

1-2 dl piskefløde

citronmelisse

*

 

Skyl rabarberne, og skær dem i tykke skiver.

Kom rabarberne i en gryde med vand og sukker, og kog i 8-10 min. ved svag varme.

Afkøl kompotten.

 

Pisk æg, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker sammen i en gryde.

Bring cremen langsomt i kog under omrøring, og lad den koge i ca. 4 min., til den er tyk.

Sæt cremen til afkøling drys overfladen med sukker, så den ikke danner skind på toppen.

 

Læg rabarberkompot, vaniljecreme og mysli lagvist i portionsglas eller i en glasskål.

Pisk fløden til blødt skum, og læg det på toppen.

Pynt med citronmelisse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?