1 cuvettesteg ca. 1 kg 
salt og peber 
1 fed hvidløg 
2 store kartofler 
2-3 gulerødder 
1 pastinak eller 1 stykke rodselleri 
2-3 rødløg 
4-6 fed hvidløg 
15 g smør 
1 ½ dl bouillon 
lidt citronsaft 
hakket persille
 
Start med rodurterne. 
Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke 
skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang. 
Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke. 
Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og 
peber. 
Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved. 
Sæt fadet ind sammen med stegen. 
De skal have i alt ca. 50 minutter, de må gerne være godt møre. 
Vend i dem af og til. 
Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg. 
Læg den i et lille fad og brun den ved 225ºC ca. 20 minutter. 
Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den 
ønskes. 
Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62ºC hvis kødet skal være 
rosa men ikke rødt. 
Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet. 
Server ovenpå de stegte urter drysset med persille. 
Gem resten af stegen til pålæg.